2019-03-17 109 浏览
其实之前都食过一次 但 系好耐之前, 因为有嘢要做 所以 做完都已经 夜晚十点, 见有啲肚饿想食宵夜 但又唔想太贵, 就去咗人和荳品。 我见隔离枱嗌咗卤水豆腐,劲大旧。 于是我又嗌豆腐,但系系有鱼肉𠮶只。 黎到先知个尺寸系唔同🤣食落 脆脆哋又滑, 但记得要落酱,因为啲酱真系好好味, 辣酱同甜酱 都好正 。见隔离枱食豉油王炒面我又叫, 唔可以话好好食但系系劲抵食, 劲多𩠌 有豆卜 椰菜 劲大碟都系16蚊, 宵夜一定饱。我嚟到,点都会叫杯豆浆嘅,无糖𠮶只, 捧吓场😋, 我见佢啲豆腐花有几只味, 都几特别,我见好多人 黎帮衬佢啲豆腐花 但系我冇叫到。其实 咁样嘅价钱,同区好难揾得到 😂最紧要系食落冇压力 ,呢个年代样样都贵 有时想轻轻松松食一餐 😭都要睇睇荷包先可以决定到。 响𠮶个环境下,有时食嘅未必系味道, 食嘅可能系回忆同埋温度。 我讲嘅系𠮶种生活嘅态度🤗。 儿时回忆。同不断想留恋嘅人情味😘。呢种小店式经营可能过多几年,我哋就未必会再揾到😭而家 响街边 食个肠粉都要廿蚊一碟😅

其实 咁样嘅价钱,同区好难揾得到 😂

呢种小店式经营可能过多几年,我哋就未必会再揾到😭

而家 响街边 食个肠粉都要廿蚊一碟😅