2020-09-16 1137 浏览
最近钟意咗食越南野所以上网睇吓有咩好食嘅越南野,突然睇到呢间卖越南法式面包嘅面包舖,个样又非常老字号,见到啲comment都唔错所以专登去佐敦试一试佢。话明老字号门面都是旧式的面包舖外观, 外面玻璃贴满左以前杂志曾经访问过呢个普通嘅每一个采访,证明佢真系咁多年都屹立不倒,真材实料。入到去见到有只得几款食品可以选择我拣咗小法包,小法包大概长20cm,每条法包都系新鲜烤出来即做的所以非常松脆而且有着法式面包嘅烟韧,内里嘅食材有非常有咬口既酸萝卜、青瓜、扎肉、猪手肉,鹅肝酱等,每口都可以食到所有嘅丰富食材,味道非常夹,而且因为夹杂着酸萝卜青瓜等食材亦都唔会觉得好腻,而且好饱肚。呢间老字号的越式发包唔系度度都有非常值得一试。

呢间老字号的越式发包唔系度度都有非常值得一试。
小法包
小法包