2010-10-02
1904 浏览
大约系半个月前嘅事喇! 之前食过之后一直向同事推介,但同事们都觉得离公司太远喇! 要山长水远行上嚟坚道,想揾个傻仔陪我嚟食真系好难,估唔到呢日有个同事肯陪我上嚟,但真系估唔到原来系老店嘅最后一日(正确D讲应该系半日)。如常的由SOHO方向行上来,坐低点好食物后,一位女待应以普通话同我地讲,下午要到格离大厦的店!! 我思前想后,系唔系自己D普通话咁差,竟然听错此店嘅待应同客人推介其他食店?? 一堆问号在脑海中泛起,细问之下原来老店坐落嘅大厦要迁拆,店主已经系格离大厦开咗新店,呢日系最后嘅半日,做完午市就会关门搬走! 估唔到我同呢间老店都仲有点缘份!呢个食评系为咗记念呢间老店,一间外内都好有北京风味嘅老店。食物唔多讲,因为以下嘅食评都已经讲过晒,总之就系好味,好北京嘅风味,希望新店水准依然。
呢个食评系为咗记念呢间老店,一间外内都好有北京风味嘅老店。