2008-06-01
唔系讲笑,真系食浩记食咗十几年,虽然只限早餐啲粢饭和豆浆,由十二蚊食到而家十六蚊,以前返学真系日日食,近年少咗早上出旺角,今早出旺角又特别挂住佢,明知迟d要食晏又惊佢保持唔到水准而失望,但忍唔住都要食一食,坐低叫了粢饭多炸菜和冻豆浆!!味道 即叫即做,一流,今天巳经唔系最正!但都系好正,原因系我差不多十二点先去到食,最正应该系早上十点前当早餐食。讲返今餐,油条-你系唔会知到点解佢唔热但仲系咁脆,不过加咗落D热辣辣的糯米饭,条油条热唔热都唔系重点了,肉松和炸菜都十分平均分配到每一口,我口味重多叫老板加多炸菜!!末食之前油条和肉松多到外露,d饭只系簿簿的包住d料,试问边到可以食到?而你可以因自巳口味加多减少或走配料,甚至系加糖变成甜粢饭不过本人却末试过!一碗碗上冰凉的甜豆浆,浓浓的豆味但又唔会"杰",小稀,我钟意的口感,应该系自家豆浆。环境+卫生+服务 港式老舖款环境卫生一定唔叫好,但系又末到差。我觉得即叫即做算系一种几高级的服务,好多时食日本寿司都系食佢即叫即做啲"手握"服务,但系今天得老板娘一个做饭,落单加理单,佢有d赶,末有好好清洁我张枱。抵食埋单都
环境+卫生+服务
埋单都系16元,食到一个又美味又饱的早餐真系有d夫复何求的感觉!
小贴士:要食靓粢饭,真系最好+一点前到,一点后的油条巳经无咁靓,下午老板会把剩下的材料做定一个一个罢系到份量都系咁,但不新鲜,不够热!