同朋友聚会,拣左旺角嘅Cafe,贪佢环境够舒服同埋够方便☺️今次间楼上Cafe一入去睇得出装修有花心思,用红色为主调,餐枱用瓷砖铺成,有唔少公仔同figure,加上有一个几热情好客嘅老板娘,好好倾,有啲似屋企温暖嘅感觉☺️座位都几阔,适合一大班朋友一齐坐聚会🤤餐牌选择OK,不过我哋今次就对小食有兴趣🤩特色小食拼盘~小食种类几多,一大盘啱晒一大班朋友share,有我最钟意嘅麦乐鸡同埋饺子,每款炸物都炸得够香脆,咬落去脆卜卜,特别喜欢饺子,咬落去仲有肉汁流出来,配上日式酱汁,少许嘅酸甜味同饺子特别夹🤤蜜糖鸡翼啱啱烧起,鸡翼外皮有一阵薄薄既蜜糖凝固,咬落去格外香脆🤤炸鱼手指拼薯条~同样地份量好多,薯条粗size,外皮炸得脆脆的,但咬落去薯蓉就够绵密☺️鱼手指啖啖鱼肉,无骨,点埋沙律酱超级满足🤩意式茄酱烩肉丸~一望落去见到咁多粒肉丸已经觉得好吸引,一层浓浓嘅意式番茄酱配合芝士铺系肉丸面令人胃口大开🤤仲有拉丝效果,肉丸够弹牙,部份肉汁仍然锁系肉丸入面,ok juicy☺️纽约芝士蛋糕~最后点少得甜品,芝士蛋糕一人size,口感结实,纽约芝士则比较creamy,有入口即溶嘅感觉,high tea之选🤤桂花
座位都几阔,适合一大班朋友一齐坐聚会🤤
餐牌选择OK,不过我哋今次就对小食有兴趣🤩

特色小食拼盘~
特色小食拼盘

炸鱼手指拼薯条~
炸鱼手指拼薯条

意式茄酱烩肉丸~
意式茄酱烩肉丸

纽约芝士蛋糕~
纽约芝士蛋糕

桂花蜂蜜~
最近天气干燥,嘢饮就叫咗杯滋润嘅桂花蜂蜜,淡淡的桂花香味配合清甜嘅蜜糖令喉咙好舒服,同朋友倾左咁耐计喉咙都唔觉得干☺️
桂花蜂蜜

朱古力饮品~
朋友就叫咗杯朱古力嘢饮,忌廉铺面卖相吸引,整体甜度控制OK,有透心凉感觉☺️
2019-09-29
特色小食拼盘