2020-09-09
如果熟我既人就应该知道我超钟意食面🙈~~差唔多餐餐lunch都系食面😶(其实系纯粹唔钟意食饭😛)黄埔有间车仔面都几出名,梗系要试下😍.小店不嬲出名好有性格🤭店内贴满佐好多老板既真性情memo😂车仔面每碗三𩠌起,有多款配料同面底~不得不提一定要升级精选汤底好正😍另外仲有烧叉烧串同鸡翼系列可以嗌🙆🏼♀️.面底都有好多款!!我地就试佐招牌蒙面🙆🏼♀️粗幼适中食落有啲似乌冬~都系一样滑嘟嘟,食落都几吸到汤既味🤤.升级精选汤底 $10🔖特浓蕃茄薯仔🥔汤:依个系主打!!平时饮汤就饮得多🤭真系未试过用黎食面~~成碗饮落都真材实料,饮得出真系煲出黎而唔系就咁落蟹膏😍仲要劲香浓大大粒薯仔🥔对于爱汤之人既我黎讲,顿时觉得好幸福🤤🔖马来喇沙汤底:喇沙都系我好爱既其中一款汤底🙈不过好易中伏,好怕食到啲假喇沙😶但依间一黎就已经嗅到好香~~完全唔会辣仲好惹味🤤每一啖都好浓味🙈 同埋咁大碗都可以无乜油👍🏻.🔖新鲜花甲$24: 好钟意食花甲所以就叫佐🙈本身以为系另上~但原来系当埋一款𩠌😳加埋落个喇沙汤度成件事更加鲜甜惹味🤤同埋真系粒粒都大大只,全部有肉之余好新鲜又无沙~而且差唔多比佐十几廿粒😍食极都仲有!!强推你地加
升级精选汤底 $10
🔖新鲜花甲$24: 好钟意食花甲所以就叫佐🙈本身以为系另上~但原来系当埋一款𩠌😳加埋落个喇沙汤度成件事更加鲜甜惹味🤤同埋真系粒粒都大大只,全部有肉之余好新鲜又无沙~而且差唔多比佐十几廿粒😍食极都仲有!!强推你地加~超值😛
🔖蚝仔煎蛋$10: 超大只蛋饼🙈入面夹住粒粒蚝仔~都整得几滑同唔腥🙆🏼♀️又唔会一咬就散👍🏻
🔖辣味鱿鱼🦑$12: 依个就真系另上😛装满佐秘制辣汁~~食落有啲辣但又会上引😍咬落都好爽好弹牙🤤
🔖香茅鱼饼$9: 就算浸完汤仲食到香茅味~衬埋喇沙汤以为自己食紧泰国野😂
🔖陈皮鱼蛋$7: 纯綷分享我超爱吃😍 完全系细个食到既味~
溏心蛋都好似几正🙈🙈下次试先😛
招牌蜜汁叉烧串 $22
之前睇到有YouTuber大推一定要食🙆🏼♀️平时唔多食叉烧都即刻试!!见到有微微烧过既痕迹已经够吸引🙈食落真系热辣辣~同埋粒粒食落都唔会痴牙,啖啖肉烧到岩岩好之余仲夹埋啲蜜糖🤤🤤真系无得输呀喂🥰一定一定一定要嗌同衬热食please!!留意返烧物无得加单🙆🏼♀️
黑白芝士烤鸡翼 $24
好少见黑白芝士就嗌黎试下~只只都烤到金黄色食落脆卜卜🤭好似茶记果只🙈但略嫌芝士味唔够突出😶所以普通佐少少~果然我系邪恶派😂
总结,套用老板名言:唔好食几平都无用!!食个车仔面都食到好似好豪华😂😂 但食完即刻明晒😍 觉得绝对值依个价👍🏻 真系好满足超级饱咁走🙆🏼♀️难怪老板咁有性格🤭个精选汤底真系好正!!真材实料🤤而且配料选择都几多同特别~~食材都好新鲜即叫即整仲要份量大到吓亲我🙈连烧物都可以整到咁正🥺