2012-12-27
今个星期日, 23号, 全香港仲要(仲会)番Office的应该都死剩我一个, 无办法, 鬼叫你放长假. 中午一个人由PP3行去QRE食好D, 选了Zummer.分二层坐系楼上25楼, 今日好少人, 选左个窗口位, 阳光照黎好舒服. 餐牌只得Set lunch. 叫左个沙拉+鸭胸. 个沙拉的菜好新鲜, 带子ok好香, 少少overgrilled. 但最正的系果橙!! 好甜!! 自己总系买唔到.... 鸭胸好钟意个presentation! 研究左一阵都唔知果d画系碟上的汁系乜.. (好似blueberry sauce, not sure) anyways, 都系好香, 鸭味充足, 熟成道掌握得唔错. 配菜亦煎得好食.... 满意之作.不过, 最重要的系....未饱!!! 我有d后悔开始俾我的面包我竟然唔食.... 甜品我最后都无加钱食. 不过唔紧要, 我女朋友最后当日都可怜我接我放工食tea. 刚开始学朋友写食评但之前的俾OPENRICE制止左, 唔通系我有劣评的关系? 试多一间赞的, 太辛苦, 我打中文太慢啦!