2019-12-27
圣诞节🎄去左Yoho Mall行下,想食个圣诞大餐又唔想排队见到佢个二人餐都几多野食,净系需要排一阵就入得,决定试下佢啲炸鸡😋餐厅唔算大,但座位都几多所以同隔离枱都近,不过都坐得算舒服既店内报置以黄色为主,个碟写住nene chicken几得意🤣一坐低会有酸萝卜同埋泡菜做前菜,味道几好👍🏻我地叫左个二人party set,可以选择既款式都几多上菜速度几快,首先上左个芝士火锅🧀🍲芝士火锅酱既稠密度几好,但食落味道偏奶同偏甜个人觉得可以再浓啲同咸啲,但味道面唔错既比较失望系成个芝士火锅但净系配几旧面包🥯面包冻冰冰仲要唔见唔韧咁不过其他野食都可以dip个芝士酱👍🏻再黎就系炸寿司虾卷😋😋😋呢个好好食,虽然佢只系微微炸一下所以唔系热辣辣但本身个寿司卷好丰富,馅料好多,而且配搭得几好,而且大大碟个沙律酱酸酸甜甜,有少少香草味炸虾热辣辣,仲有酸萝卜、蛋丝、青瓜等等炸过既寿司外皮微脆,增添口感又唔会油淋淋👍🏻👍🏻之后我地拣左BBQ Rib +$30Rib唔算好大旧,但都几多条欣赏佢帮我地切好晒,同埋咬落去肉质好软腍一咬就离骨,唔会食到好狼狈但个酱既调味就差少少,无BBQ既惹味不过味道系唔错既!跟左一条
餐厅唔算大,但座位都几多
所以同隔离枱都近,不过都坐得算舒服既
我地叫左个二人party set,可以选择既款式都几多
上菜速度几快,首先上左个芝士火锅🧀🍲
芝士火锅酱既稠密度几好,但食落味道偏奶同偏甜
个人觉得可以再浓啲同咸啲,但味道面唔错既
比较失望系成个芝士火锅但净系配几旧面包🥯
面包冻冰冰仲要唔见唔韧咁
不过其他野食都可以dip个芝士酱👍🏻
再黎就系炸寿司虾卷😋😋😋
呢个好好食,虽然佢只系微微炸一下所以唔系热辣辣
但本身个寿司卷好丰富,馅料好多,而且配搭得几好,而且大大碟
个沙律酱酸酸甜甜,有少少香草味
炸虾热辣辣,仲有酸萝卜、蛋丝、青瓜等等
炸过既寿司外皮微脆,增添口感又唔会油淋淋👍🏻👍🏻
之后我地拣左BBQ Rib +$30
Rib唔算好大旧,但都几多条
欣赏佢帮我地切好晒,同埋咬落去肉质好软腍
一咬就离骨,唔会食到好狼狈
但个酱既调味就差少少,无BBQ既惹味
不过味道系唔错既!
跟左一条芝士肠系我好喜欢既流心芝士酱肠
但好失望条肠系冻既!入面啲肉同芝士酱都系冻
应该系烧定放左系到冻晒但热番都懒😵
Sides都好丰富,有沙律🥗、蕃茄仔、西兰花等等
我地扔晒落芝士火锅到,点芝士酱好食👍🏻
其实食到呢到已经饱,但我地仲有半份炸鸡🤩
我地拣左白群主味,炸鸡系新鲜炸起,非常之热辣辣
钟意佢俾无骨我地,啖啖肉超正
白群主个酱带有洋葱白水,甜甜地既蛋黄酱配炸鸡几好食
但洋葱好多,酱好少,问佢拎多啲酱就咁唧啲普通蛋黄酱,不过都好食
半份炸鸡份量都唔少,有成8大件
炸鸡热辣辣,炸皮同鸡皮几厚咬落去唔会好油
肉唔算好多但好嫩滑,未到juicy但肉既调味唔错👍🏻
跟既两杯野饮叫左 荔枝碟豆花梳打 同埋 水果茶
荔枝梳打味道突出,甜甜地几好饮
水果茶偏酸,但岩晒我地解滞
总括然而,食物味道唔错,但可以再改善
400$ 食咁多野都算抵☺️