2017-03-18
每次约朋友聚会都谂起Outdark,因为环境好岩倾计,装修得几有气氛,令人好舒服,又唔会太嘈,最岩少少人聚会倾计。不过当然食物先系主角,每次必叫炸鸡配米酒。炸鸡有唔同味道可拣,当然叫双拼可以一次过试两种味炸鸡睇得出系新鲜即炸,皮十分香脆,鸡肉一d都唔干,嫩滑得黎仲有肉汁。今次点左香蒜蜜糖同甜辣双拼,酱汁份量刚刚好裹住炸鸡,好香口。蜜糖甜甜地但唔会令人觉得腻,甜辣嘅辣度较低,唔食得辣嘅朋友都可以接受!至于伴碟嘅薯条同样炸得香脆,但可能腌得唔均匀,有部分好咸...另外付上腌萝卜同酱料,腌萝卜酸酸地可以消腻;酱料分别系酱油、柚子、蜜糖同甜辣酱,配薯条一流,两样配料都可以任添。饮品点左芒果苹果米酒,米酒用碗上,视觉够震撼,虽然份量多但酒精浓度唔高,饮哂成碗都绝对唔会醉(并唔系我饮得),有少少果汁嘅感觉,好岩女仔口味!另外加左个自制饭团,超级热!可以自己动手整饭团食,几得意而且味道唔错,不知不觉就食哂。系Outdark食野环境真系好舒服,唔经唔觉就会坐左好耐不过食物因为全部都热辣辣,所以趁新鲜食就最正!另外饮品价钱可以平少少就好~
至于伴碟嘅薯条同样炸得香脆,但可能腌得唔均匀,有部分好咸... 另外付上腌萝卜同酱料,腌萝卜酸酸地可以消腻;酱料分别系酱油、柚子、蜜糖同甜辣酱,配薯条一流,两样配料都可以任添。