2021-01-01 309 浏览
同朋友圣诞聚会,好多时都会选择嗌外卖,如果想食pizza 嘅话,就一定会拣Pizza Hut!因为其他Pizza舖头嘅外卖,都冇Pizza Hut嘅咁好食。今次去朋友大埔嘅屋企聚会,朋友预先喺网上已经叫定四人餐,我哋喺地铁站等埋就去舖头𠮶度外卖自取,因为外卖自取嘅价钱系平啲㗎!🎈千岛海鲜批每次食Pizza Hut都一定系嗌千岛海鲜批😆呢一个简直系我嘅至爱,因为千岛酱嘅味道酸酸甜甜,好开胃,而且仲有我最钟意嘅菠萝,最可惜嘅系,朋友忘记咗加芝士边,令个Pizza失色不少🎈小食拼盘小食拼盘里面分别有鸡翼、猪肋骨、薯格同埋肠仔,Pizza Hut嘅辣味鸡翼就不嬲都系好食㗎啦!估唔到呢一个猪肋骨都唔错,肉质好林好容易咬,肠仔就普普通通啦,薯格可能系因为拎返朋友屋企行咗一段时间,所以冇咁脆,不过点完番茄酱都系咁好食🎈肉酱意粉其实如果可以拣肉酱千层面嘅话,我系一定会拣肉酱千层面嘅,因为曾经食过,真系好好食,可惜套餐冇得拣,所以就拣咗肉酱意粉,肉酱意粉真系点煮都好难唔好食😂今次嘅肉酱都系酸度适中,肉酱同意粉嘅比例刚好🎈意式鸡皇饭意式鸡皇饭味道都唔错,不过酱汁略嫌少咗一啲🎈芝士菠菜蘑菇长通粉呢个长通粉芝

🎈千岛海鲜批
每次食Pizza Hut都一定系嗌千岛海鲜批😆

🎈小食拼盘

🎈肉酱意粉

🎈意式鸡皇饭
意式鸡皇饭味道都唔错,不过酱汁略嫌少咗一啲

🎈芝士菠菜蘑菇长通粉
呢个长通粉芝士味唔算太浓,菠菜比较多,虽然有辣椒,但系食落其实唔辣嘅

整体来讲, Pizza Hut真系聚会外卖不二之选😋抵食又方便