2009-08-26
上两个星期,都有聚会,而又咁啱去意粉屋。所以将两次食到嘅野一次过写晒。北海道鲍鱼野菌忌廉汤味道较淡,同普通忌廉汤无分别,只系多咗好多菇同有几片鲍鱼。鲍鱼唔系韧,不过好硬,真系好有咬口 =.="酥皮焗特色龙虾汤我觉得呢个好饮过鲍鱼野菌忌廉汤。龙虾汤底香浓,有鲜味。仲有好多龙虾肉,好味。挪威烟三文鱼鲜果沙律意粉屋嘅沙律系有一定嘅保证。新鲜生果,包括苹果、蜜瓜、哈蜜瓜,切得大大粒。沙律酱好light,唔会太杰,所以无咁腻。三文鱼新鲜,带出整体味道。芝士焗龙虾带子天使面正正正!芝士好多,铺满成个面。用上龙虾汁,所以味道好浓;天使面煮得刚好,唔会黐埋一齐,仲al dente 添。龙虾同带子数量都好多。酱烧猪仔骨配美国疯薯条Barbecued Baby Back Ribs 又系有保证之作,永无失准。猪仔骨烤得好香,又唔会烤得太干。酱汁惹味,甜甜地,又带极少许辣味。威尼斯鲜墨汁面有Scallop & Crayfish做配料。味道无龙虾天使面咁浓,比较淡;而且用上扁意粉,所以墨鱼汁上色无咁均匀,又无咁入味。有d面条还面条、汁还汁的感觉。龙虾汁海鲜芝士焗墨鱼汁饭用上龙虾汁的食物,味道总系会浓一点。焗得好
所以将两次食到嘅野一次过写晒。
北海道鲍鱼野菌忌廉汤
味道较淡,同普通忌廉汤无分别,只系多咗好多菇同有几片鲍鱼。
鲍鱼唔系韧,不过好硬,真系好有咬口 =.="
酥皮焗特色龙虾汤
我觉得呢个好饮过鲍鱼野菌忌廉汤。
龙虾汤底香浓,有鲜味。
仲有好多龙虾肉,好味。
挪威烟三文鱼鲜果沙律
意粉屋嘅沙律系有一定嘅保证。
新鲜生果,包括苹果、蜜瓜、哈蜜瓜,切得大大粒。
沙律酱好light,唔会太杰,所以无咁腻。
三文鱼新鲜,带出整体味道。
芝士焗龙虾带子天使面
正正正!
芝士好多,铺满成个面。
用上龙虾汁,所以味道好浓;
天使面煮得刚好,唔会黐埋一齐,仲al dente 添。
龙虾同带子数量都好多。
酱烧猪仔骨配美国疯薯条
猪仔骨烤得好香,又唔会烤得太干。
酱汁惹味,甜甜地,又带极少许辣味。
威尼斯鲜墨汁面
有Scallop & Crayfish做配料。
味道无龙虾天使面咁浓,比较淡;
而且用上扁意粉,所以墨鱼汁上色无咁均匀,又无咁入味。
有d面条还面条、汁还汁的感觉。
龙虾汁海鲜芝士焗墨鱼汁饭
用上龙虾汁的食物,味道总系会浓一点。
焗得好好食。墨鱼汁饭颜色均匀,饭粒口感烟韧。
阿尔卑斯山薄饼
呢个pizza只得厚批,配料有烟肉、蜜味火腿、蘑菇 、洋葱、车厘茄及忌廉芝士。
系一个比较漏嘅pizza。不过食落又几香,钟意食cheese 嘅人都会钟意嘅。
批底香脆,好过pizza hXt 好多。
环境舒适。
服务好,会不停加水。
我地坐咗三个几钟都又唔会催我地埋单。