2019-12-11 2378 浏览
最近凉凉地约咗成班同事去牛头角熟食中心街市大排档食嘢。当日我哋未够七点已经去到,但系都需要等十分钟左右位。咁我哋就叫咗豉油王鹅肠,羊腩煲,椒盐鲜鱿脆皮炸猪手,炸大粒虾丸等等。咁最近天气凉两地最好就梗系整个羊腩煲食下先啦,羊腩煲冇分size嘅,羊腩肉同腐竹都不少,仲附送生菜一碟,羊腩炆得非常软熟,仲好入味,生菜配埋煲中既汁黎食更加系一绝。脆皮炸猪手个皮真系好脆口,但肉就少左d,好我地人唔多都够食,而椒盐鲜鱿就无咩特别,同出边既差唔多,炸大粒虾丸一炸起上枱时第一啖惊为天人,既弹口又有虾味,而我最喜欢既都系豉油王鹅肠,鹅肠唔会煮到过熟又味美,但份量就少d,但最好味既竟然系下低既银芽,吸晒成碟野既味道。其实黎大排档食嘢最紧要去食个风味同埋你同边个黎食,大大啖饮下野,大大声倾下计咁就一晚,开心至极,最后埋单大概人均消费百零蚊,既实惠又好味!
最近凉凉地约咗成班同事去牛头角熟食中心街市大排档食嘢。
当日我哋未够七点已经去到,但系都需要等十分钟左右位。

2019-12-06
  • 炸虾丸