2017-05-05 145 浏览
次次同朋友叫食放题边炉, 总系离唔开去牛X, 牛乜乜. 真系有时都想试下新野新汤底. 这间HEY, 其实收藏左一阵子. 终于昨天游说到老婆去食. 去到观塘, 离MTR有点远. 约8-10分钟路程, 不过很易找. 就B出口一直向前行到尽头, 转个弯就到了. HEY装修以绿色为主, 感觉很新净. 睇左下餐牌. 最平的餐可以去到$88. 可以任食猪肉. 咁都好抵WO. 不过难得来一次. 就豪豪佢, 叫个$248, 任食牛小排, 豚肉等等仲另包一客J级肥牛的套餐. 汤底当然是叫黄金椰子鸡. 出去拎配料, 哗简直用花多眼乱型容。前菜类仲有寿司小卷同沙律都系可以任拎。返埋位时,见到侍应拎住D刺身拼盘几令. 加$39任食. 食两转都回本啦. 所以我地都加埋. 三文鱼超新鲜肥美. 虎虾及甜虾鲜甜. 另一白身鱼及八爪鱼则比较普通. 套餐有一碟黑椒蒜片牛柳粒送, 份量都几大下。牛柳唔Un、有肉汁, 配黑椒蒜片非常惹味。直头可以捞饭食. 主角终于出场。除左木瓜同鸡, 仲有两碟牛脷两碟豚肉一碟海鲜一齐上。将木瓜同鸡放入椰子汤, 盖上锅盖, 等一转沙漏既时间就食得。鸡件相当滑, 时间真系岩岩好。再尝一口汤底,

这间HEY, 其实收藏左一阵子. 终于昨天游说到老婆去食.

主角终于出场。除左木瓜同鸡, 仲有两碟牛脷两碟豚肉一碟海鲜一齐上。将木瓜同鸡放入椰子汤, 盖上锅盖, 等一转沙漏既时间就食得。鸡件相当滑, 时间真系岩岩好。再尝一口汤底, 清甜得好自然。与其话椰子, 佢既甜味比较似椰青。真系好少有. 特别得黎又美味.

J级大雪肥牛最后到。佢既油脂分布真系好令. 牛肉切得厚同油花多. 口感食上去有少少似猪颈肉. 味道则是超浓的牛味, 依个系冇得任食架. 想再食就要$168客.
如果唔想加钱, 任食既豚肉片薄切但大大块, 块块都有脂肪,  都好高质素架.

海鲜盘虽然款式唔多. 但鱿鱼同蚝都好新鲜. 其实食完牛, 鸡, 豚肉等等都好够啦. 海鲜只系锦上添花姐.
最后汤底吸收晒肉味. 越煲越浓. 依个时间再食芋丝,椰菜花真系入晒味. 不过健康黎讲紧系先食菜后食肉啦.

埋单连加一$630左右. 食埋刺身, 海鲜, 令肥牛WO. 咁抵唔怪得佢可以做到闲日都爆晒场.

2017-04-25
  • J级肥牛