餐厅: 活一鮮
资讯:

餐厅: 活一鮮
资讯:

2021-04-30 979 浏览
呢间活一鲜食过好多次,午餐100蚊有找。唯独今次既体验真系唔好,要认真考虑是否再黎帮衬平日中午时分,呢间活一鲜都特别多人,所以要黎就尽量避开lunch time(1pm)啦。好多附近中小学、港大学生职员会落黎食。咁今日就晏昼2点先去食,都有位既。一入去,负责带位既后生男职员已经态度好hea-唔关忙事,见入面个个staff都忙,而且都过左中午时分peak hour啦,比少少礼貌得唔得呀?无藉口㖞。同佢讲几多位,问野,佢会hea应,眼神唔会望你,感觉无乜礼貌。反而bar台既厨师就好好人啦,落单呀无餐具同佢地讲,即刻就向楼面反映,而且我落单都系同bar台厨师落,唔洗10分钟就有野食啦。但居然餐具未有同番bar台师傅讲,佢叫楼面,头先个后生男职员先死死地气拎餐具过黎,同埋送上面豉汤同沙律。首先,三文鱼刺身居然有d暖,完全唔新鲜,而且无乜味,成程饭要系咁捞豉油食(仲要我呢台无晒豉油都唔加,要问隔离枱拎!)海胆算可,唔会有臭味,捞少少饭食系ok既。当然唔好expect好新鲜啦。饭真系唔得,以为加少少醋就扮到日本饭;好多痴埋一旧,摆明香港米黎。面豉汤一个字:咸!饮左几啖饮唔落。沙律-佢落只酱劲奇怪,

海胆三文鱼饭
海胆三文鱼饭

面豉汤一个字:咸!饮左几啖饮唔落。
沙律-佢落只酱劲奇怪,唔似配沙律既酱,似系点d面包既酱,总之怪怪地、酸酸地。

整体而言,野食真系无样好食,过唔到水准(成碗系叫海胆好少少),普通三文鱼同饭都做唔好。

staff尤其个后生职员既态度真系要改善下,客人同你讲野要望住人,唔系hea应。
2021-04-23
  • 没有