2023-04-05
作为边炉爱好者,想试晒全港所有高质既边炉。今日就同朋友食呢间!我地二人好早就入坐,店内位置干净整齐,入到比一句野吸引左,就系打边炉最紧要系朋友呀!十分认同我地叫$368既M5和牛set并要日式浓汤做汤底,觉得呢个系最抵。因为佢有好多肉类选择,例如和牛牛肩胛、牛板腱、牛颈脊等等,猪嘅选择都唔少,例如有猪里脊肉、五花腩同黑豚肉等等。其中牛肩胛同牛颈脊系令我最印象深刻。除咗肉类选择之外,佢仲有其他打边炉热门海鲜之选,有新鲜大只嘅虎虾、鲜甜嘅蚝同带子,此外最后我最钟意嘅用料十足既虾滑,除咗有鲜虾嘅味之外,仲好弹牙添,忍唔住encore咗两次呢度嘅配料之选都五花八门,除咗有唔同类型嘅蔬菜之外,仲有一啲特别之选,例如香芋牛丸同八爪鱼丸等等。饮品选择相对喺食物方面可能少啲选择,但系佢有一个特别嘅地方就系提供左茶包同热水,所以唔系剩系得冻柜里面嘅饮品,觉得呢一个地方都几细心。茶包有3款,白桃乌龙、荔枝红茶同黑茶。呢度另一个特别地方就系有其他小食提供,例如炸薯条同麦乐鸡。食个时仲要系新鲜热辣带出嚟,超级加分最后就食埋甜品雪糕,结束呢一个完美嘅晚上。整体嚟讲呢一间嘅选择唔差,除咗食物质素多选择,店员亦都唔
整体嚟讲呢一间嘅选择唔差,除咗食物质素多选择,店员亦都唔会赶你埋单,而且环境喺都算舒服。