2024-01-04 109 浏览
行过佐敦就发现一间熊猫小云吞,摆满了四川小熊猫嘅装饰。一试之下令人惊喜连连!🥳 抢眼嘅红烧肉上海幼面,幼滑嘅面条蘸满既紫菜汤底,配上丰腴嘅五花肉,真系几正!啖啖肉猪扒捞捞嘅猪扒大件得嚟唔腻口,一咬满满肉汁,真系够晒惊喜。芝麻鸡手作凉面提供咗啲不一样嘅清爽,酱汁香浓,撕开鸡肉加上面条,清新得嚟又唔失味道。小云吞叫咗一盘一口韭菜小云吞,小小粒嘅云吞每啖里面都包得满满嘅韭菜馅,真心不错。食得我都忍唔住要加多啲店家自制嘅菜脯同辣椒酱,一搭一味就更加出色!😍 再讲返个手工凉皮,皮实弹牙,配上麻辣汤底,简直爽口到不得了。糍粑又软糯又香甜,嚟到佐敦真系要试吓!总之,呢啲平民价钱嘅正宗小吃真系食过唔忘,推介俾大家一齐嚟品尝吓!🥢🤤🐼