2006-10-29 3 浏览
讲既系在佐敦明珠广场既分店.五位美女定期饭局, 由于有二位靓女要迟少少才够, 三位在座靓女又好肚饿, 所以首先叫二个小食顶顶肚. 蚬介鲮鱼球, 有炸米粉包住, 唔算好粉, 但肉质偏淋, 不是弹牙, 鱼味也唔太出. 椒盐多春鱼, 香脆惹味, 连唔好多春鱼既我也觉得唔错.主菜叫左:1.糯米饭蟹煲–偏油but预左, 糯米饭算干身, 但味道是饭还饭, 蟹还蟹.2.炒鳝绦–正, 爽鳝.3.豆酱炒西生菜–ok, 无乜特别.4.蒜蓉蒸圣子–三大条, 肉鲜, 垫底粉丝才是精髓.5.紫菜莲偶卷并炒鲜奶- 莲偶粒加上虾胶(唔肯定是不是虾胶), 都唔错, 炒鲜奶有带子粒and 松子, 似赛螃蟹.6.话梅烧鸡–皮脆肉嫩, 话梅酱香甜, 不似坊间D烧鹅酱咁, 几好.附送南瓜西米露, 唔浓, 偏淡, 西米淋到feel唔到, 不过送既无计lar.
讲既系在佐敦明珠广场既分店.

主菜叫左:

2.炒鳝绦–正, 爽鳝.

3.豆酱炒西生菜–ok, 无乜特别.

4.蒜蓉蒸圣子–三大条, 肉鲜, 垫底粉丝才是精髓.