2016-04-10
今天心情差到爆表,决定来个甜品嚟发泄一下负能量,夹硬扯咗佬友仔S出嚟听我诉咗咁耐苦,系时候请佢食翻个dessert补翻数喇!嚟到甜椰坊,望见个餐牌肥妹我嘅心情已经好咗30%,因为真系好抵食吖,表示我可以点多份落肚了,咔咔!今次豪d请佬友仔S食翻个热燕窝甜椰嚟润一下,佢成日话比我魔音催残咗一个下午,成个人谢晒喔。肥妹自己点咗一个热海底椰甜椰、蛋白杏仁茶炖鲜奶,点完等食嘅肥妹心情已经好咗50%喇。等咗几分钟我嘅甜品就上枱喇,热热嘅海底椰甜椰暖心又暖胃,里面好多海底椰,嚼得过瘾,椰奶好香滑,食得好满足吖。蛋白杏仁茶炖鲜奶同佬友仔S一齐share,可以食到好香嘅蛋白鲜奶味,不过整体味道有d淡,可能怕太甜嘅话好容易腻喇。至于朋友嘅热燕窝甜椰一样系份量有翻咁上下,佢话燕窝炖得好入味食落有椰奶味,椰奶又吸收晒燕窝嘅精华,真系好好味喔,仲话要将燕窝食得干干净净。睇见大家都食得咁开心,心情一下好翻晒,原来食甜品真系可以提升人嘅幸福感咖!
嚟到甜椰坊,望见个餐牌肥妹我嘅心情已经好咗30%,因为真系好抵食吖,表示我可以点多份落肚了,咔咔! 今次豪d请佬友仔S食翻个热燕窝甜椰嚟润一下,佢成日话比我魔音催残咗一个下午,成个人谢晒喔。肥妹自己点咗一个热海底椰甜椰、蛋白杏仁茶炖鲜奶,点完等食嘅肥妹心情已经好咗50%喇。
等咗几分钟我嘅甜品就上枱喇,热热嘅海底椰甜椰暖心又暖胃,里面好多海底椰,嚼得过瘾,椰奶好香滑,食得好满足吖。 蛋白杏仁茶炖鲜奶同佬友仔S一齐share,可以食到好香嘅蛋白鲜奶味,不过整体味道有d淡,可能怕太甜嘅话好容易腻喇。 至于朋友嘅热燕窝甜椰一样系份量有翻咁上下,佢话燕窝炖得好入味食落有椰奶味,椰奶又吸收晒燕窝嘅精华,真系好好味喔,仲话要将燕窝食得干干净净。 睇见大家都食得咁开心,心情一下好翻晒,原来食 甜品真系可以提升人嘅幸福感咖!