餐厅: 傷心酸辣粉 (康寧道)
资讯:

2017-07-13 1010 浏览
自从公司附近的佐敦既伤心酸辣粉结业后已经好耐无食过,曾经系好似上左瘾咁几日就心思思想去食,不过依家唔就脚都无办法。今日忽然好想食,于是特登去康宁道帮衬,点知。。。极可能会系我最后一次帮衬伤心酸辣粉。先讲环境,执执下之后放低走去落单,由得d碗碟冋残渣放系食客隔离,乜玩法?食食下发现原来系近厨房位的食客品有未完成既𩠌菜半成品,虽然舖头有冷气同部分食品有盖住,但始终都系非接受范围之内讲返食物,老公点的炸酱冷面。哗!D炸酱少到吖!唔讲仲以为系食汤面送果一匙仔!花生同葱仲多过炸酱,不如改名叫凉伴冷面,我会为你送一匙仔炸酱而好开心到我果碗红薯粉云耳,中规中矩,毕竟云耳应该好难唔好食的。萝卜,完全无味!虽然无渣,但完全唔知食紧乜,隐约好似食到不正常的酸味,食左一淡之后直接放弃猪大肠,反而几好,唔韧,尚算入味,而且洗得干净唔肥唔知是不是无叫要加5元的晶丝薯粉,所以我果碗薯粉真系好难食!软身不烟韧,毫不弹牙汤底仲出事,我叫小辣,但唔酸又唔辣,完全无惹味的感觉,真系会伤心到喊同酸到流鼻涕?!小食叫左海哲脆耳。先讲海哲,又瘦弱又硬的感觉猪耳仲衰!好硬,同爽脆完全无关。全碟小食最好食竟然系垫底的青瓜丝叫左两杯
今日忽然好想食,于是特登去康宁道帮衬,点知。。。
极可能会系我最后一次帮衬伤心酸辣粉。

重庆炸酱冷面

讲返食物,老公点的炸酱冷面。

云耳,萝卜,大肠红薯粉

到我果碗红薯粉

云耳,中规中矩,毕竟云耳应该好难唔好食的。

猪大肠,反而几好,唔韧,尚算入味,而且洗得干净唔肥

软身不烟韧,毫不弹牙

海哲脆耳

小食叫左海哲脆耳。

先讲海哲,又瘦弱又硬的感觉

猪耳仲衰!好硬,同爽脆完全无关。

全碟小食最好食竟然系垫底的青瓜丝

冻奶茶

叫左两杯冻奶茶,一杯系我碗汤面叫够3个𩠌而送的,一杯系老公加7元去配的。
明明落单时系讲<两杯冻奶茶小甜小冰>,结果两杯分开两次奉上,其中一杯真系小甜,但另一杯就正常甜度。
诚实地说,小甜果杯系好饮的。不过正常果杯就甜到想呕,但由于已经唔想再搞咁多野,算啦,正接放弃

多谢狠狠地帮我脱毒,心瘾已除,绝无下次

2017-07-12