2008-10-15 40 浏览
食过无数次,一路都好钟意金城嘅猪膶肠粉同埋鱼皮,肠粉早嚟系冇得食嘅,要夜晚十点后先有,所以每次都系嚟宵夜,呢次系佢火烛之后第一次嚟,我哋叫咗: 爽脆鱼皮:水准最稳定,实食!鱼皮一啲腥味都冇,好鬼弹又好爽,姜葱豉油好香,仲有芝麻同花生助兴,非常精彩! 猪膶肠粉:啲皮同伴食嘅豉油差咗!净系猪膶冇变,唔得㖞!皮冇以前咁薄咁晶莹剔透,有啲厚,食落真系太多粉嘞;豉油亦冇以前咁香咁甜,以前浸极都唔会好似而家咁由佢浸住会好咸! 叉烧肠粉:一样唔掂,叉烧差啲揾唔到,好似净系食紧斋粉肠咁! 炸酱捞粗面:好多炸酱,又香口又甜,面好弹,最惊喜系碗汤,好有虾味,有啲似旺角中心好正𠮶间!忍唔住饮晒! 牛腩捞粗面:牛腩都稔,牛筋食味好过牛腩,面一样咁弹,都好正!喺度至爱嘅肠粉唔知会唔会变番好呢?都会再嚟希望再食到以前味道嘅肠粉,至少都比多次机会佢,唔系又少一样嘢食架啦!

叉烧肠粉:一样唔掂,叉烧差啲揾唔到,好似净系食紧斋粉肠咁!

爽脆鱼皮
肠粉:料少皮厚好索豉油!
炸酱捞粗面
牛腩捞粗面
$60 (宵夜)
爽脆鱼皮
炸酱捞粗面
牛腩捞粗面
  • 爽脆鱼皮,炸酱捞粗面