2020-07-13 946 浏览
膳心小馆以前食过一次, 最近知道佢被打压要收返个铺位真系觉得好过份. 要知道膳心多年黎一直帮助当区既老人家, 如果被逼走的话咁啲老人家点算?? 😢相约朋友再去食饭, 除咗食饭另外重点当然系佢既蛋卷, 见到个个都赞真系好想试! 因为星期六关系怕等位所以约5点半去到, 入座后即刻去买蛋卷,另外买咗红莓牛油曲奇&炭烧猪肉干.红莓牛油曲奇唔错偏干身, 炭烧猪肉干好好味, 原味/椰汁蛋卷好松脆, 紫薯强卷就比较实心, 屋企人钟意椰汁但我就劲钟意紫薯!!! 😍讲返堂食先, 上次食过好回味今次再encore既咸蛋黄鸡翼, 不切不割猪扒炒乌冬, 另外点咗menu入面既姜葱爆牛肉 & 鱼香茄子. 佢既小炒真系好够味又好味.系餐厅入面不时会闻到好香既咖啡味, 所以就点咗杯Caffe Mocha. 同朋友谈天说地饭后意犹未尽, 望望甜品柜是日有几款蛋糕, 我拣咗个 New York Chesse Cake, 估唔到碟上重有小图画, 重点蛋糕好好食, 芝士味够浓质感亦都好赞, 如果唔系已经好饱一定会再点多件!!!😋

2020-06-13