2021-06-09
经过很多次,总找不到时间同人一齐去食,到终于有机会去食,职员告知6月14号就执笠🥲🥲想再帮衬就要去其他分店拉。一路都有留意呢间黄店,虽然地点不算方便😣,系凤德邨对面呢日平日夜晚8点几去到,店内可坐8个人,虽然会迫点,但店内设计不错~几有情怀麻雀虽小 但五脏俱全(基于不想影到其他人样,或令其他人不适,所以尽量只影不影响人的地方🙈)老老实实以呢个地区来讲,价钱有少许偏高,不过单睇图都觉得好吸引~🤩差唔多款款都想食~😋😋都几多特别嘅甜品简,岩哂三心两意嘅女士们😋😋😋正我哋两人叫左两款甜品🍮😋伯爵茶炖法式炖蛋⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️本身好钟意饮茶,呢款甜品伯爵茶味好重~重记得6-7年前乳酪雪糕好hit~以前成日食。😆炖蛋再配上乳酪雪糕,就算食完饭再食都无冇咁制😋😋Next~🍮🌹玫瑰莓心配乳酪雪糕心太软⭐️⭐️⭐️⭐️我自己食开朱古力心太软,想试新口味,所以叫左玫瑰莓心🌹😘同行者钟意食呢个多点~🤔我自己偏向钟意整个心太软都是软软湿湿,呢个则是外烟韧,内是流心👍🏻一切落去~🤩🤩内馅则流出~下次食要准备好相机,影出来个效果一定好靓~🤩再加埋环境布置不错~😘😘另外,如果玫瑰味重点会更好~真是想再试其他甜品,可惜以后只可以去
一路都有留意呢间黄店,虽然地点不算方便😣,系凤德邨对面
我哋两人叫左两款甜品🍮
😋伯爵茶炖法式炖蛋⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
本身好钟意饮茶,呢款甜品伯爵茶味好重~
重记得6-7年前乳酪雪糕好hit~以前成日食。😆
炖蛋再配上乳酪雪糕,就算食完饭再食都无冇咁制😋😋
Next~🍮
🌹玫瑰莓心配乳酪雪糕心太软
⭐️⭐️⭐️⭐️
另外,如果玫瑰味重点会更好~
真是想再试其他甜品,可惜以后只可以去其他分店了😢