2019-01-12 217 浏览
收工男友话带我去深水埗食海胆饭,满心欢喜落去,点知劲多人,要等廿几张枱😥。。等左半个钟左右见无乜进展,我地两个又已经好肚饿,就决定唔得了😔。。咁岩隔离有间新开主打濑粉既粉面舖,见都几多人,就入去帮衬试下喇!坐低睇menu,佢有d似云X香米线咁,有d set好左𩠌既面,有d就自己拣𩠌。贡丸墨鱼丸牛丸米线🍜 $44: 贡丸正,好香!牛丸都好食😋!反而墨鱼丸对比🆚个煎墨鱼饼,粒丸无咁好食🤔。竹笙鸡翼春卷濑粉🍜 $50: 濑粉比平时食既粗身,无咁易散。鸡翼系即炸,好香脆👍🏼!春卷卖相有d似南X个d,但佢入面有d香料,几特别,但未必每个人都接受到😓!竹笙同谭X个d无分别😂。香煎墨鱼饼🦑 $28: 呢个推介💯!好香好弹牙🦷!谂住呢个最普通,点知系最出色,抵食👍🏼🤣!整体而言,虽然佢唔系必食名店,但大家如果想食粉面,又唔想食谭X/云贵X,可以去试下☺!

2018-12-28