2022-10-20
今晚同朋友放工喺附近食烧味饭,外边望到一排排烧鹅烧得好靓,仲有好多人外卖,相信质素唔错拣咗两个烧鹅套餐,好抵食,$78有晒烧味双拼、白饭、可以加钱转河粉或濑粉等等,另外仲有老火汤同油菜,可惜今日餐厅话炉头坏咗,未试到老火汤,但听到附近有客人专登为咗老火汤嚟,相信老火汤一定好吸引我拣咗熏蹄同烧腩仔,两样都好出色,熏蹄外皮爽,肉质鲜嫩,而烧腩仔外皮香脆,保持到肉汁,唔会太咸,配上芥末食一流濑粉份量算多好够饱,生菜都好新鲜,加咗钱叫杯热朱古力,味道唔会太甜朋友就拣咗叉烧同烧腩仔,欣赏叉烧唔会过度染色,配上蜜糖好香,烧得刚刚好,肉唔会太瘦亦唔会太肥,送饭一流另外叫咗碟烧鹅上庄,餐厅仲俾咗烧鹅脾我,外皮烧得香脆,肉质饱满,份量都算多餐厅员工嘅招呼一流,好有礼貌,座位系卡位坐得好舒服,如果想食靓烧味可以试试,性价比唔错