2021-05-13 658 浏览
.📍 𝙱𝚊𝚔𝚎𝚋𝚎..自助烘培店大家都应该有听过,今次我哋拣咗位于尖沙咀嘅Bakebe😍 我见佢哋嘅product相几靓,所以就试吓去呢间😆 我见好多人都拣整蛋糕,我哋就拣咗好容易fail嘅马卡龙🤣 因为一睇佢个menu就俾呢款 Cookie Monster吸引住😍⚫️ 迷你小怪兽 - 一人原价HK$390✏️ 跟住佢嘅ipad慢慢整,都整到15粒😍 佢俾嘅步骤好仔细,有片有文字,所以跟住嚟整都几易🤣 而且有啲咩问题都可以揾职员帮手😆 可能我哋整马卡龙好易fail,所以𠮶日店员都有主动过嚟帮我哋睇吓我哋个面糊整成点,又教我哋点样令马卡龙个表面平滑啲,入炉焗𠮶阵都会时不时帮我哋睇吓焗成点😍😍 劲有心!!呢款甜品预计2.5钟会整完,我哋最后整咗3个几钟😂 但最后劲成功😍 真系粒粒都好靓🤣 一开始整个阵都担心会唔会太甜,但食落去甜度适中㖞😍 而且马卡龙皮好烟韧,好好食🤤 有机会下次再去试吓整其他甜品😆btw赞一下佢哋会提供手机架,俾我哋录片纪录成个过程🤣 好贴心😍 ..instagram: bnw.foodies
📍 𝙱𝚊𝚔𝚎𝚋𝚎

⚫️ 迷你小怪兽 - 一人原价HK$390