2018-04-01
放工接咗肥髀,特别带佢去呢区食晚餐,呢间食烧肉居酒屋好似好好味!去到日式门面,无订位都有位,座位简洁浅木!加好多居酒居嘅日本酒,餐牌除3款御膳外,都系啲小食,我叫一个套餐再加小食!店员陆续上咗小食先,食晒小食再上御膳(我觉得佢哋系窝心等我哋慢慢食晒小食先上御膳)唔会急急脚上晒所有野!原只日本矶烧鲍鱼($38)冻食卖相几靓,食落淋身弹口唔韧,虽然唔太只,炆得入味,咸味唔会盖过鲍鱼味!好味明太子玉子烧($48)摆盘靓,蛋卷皮软,不过一层层嘅蛋皮有点分开,好在都软身唔嚡,明太子粉红色颜色好靓,咸香微辣好味!和牛火山大蘑菇芝士烧($88)厨师推荐,卖相一个黑铁锅,店员会在我哋面前点火,睇住啲火溶咗啲芝士同熄咗就可以食,半溶芝士在面,中央塞咗牛肉碎,牛味几浓,大菇弹牙多汁,层次分明又夹到!好味!A5霜降御膳($398)一分套餐有好多食物!卖相靓,牛肉要用枱面嘅小炉煎熟!有得食有得玩!前菜:腌鲜菇,油醋酱汁开胃,菇仔弹牙!好味薯仔沙律:锡纸兜仔,肥髀食咗温泉蛋:肥髀食咗面豉汤:够热(辣手架)油豆皮丝,加啲菇,面豉味浓又唔会好咸!好味十谷米饭:喜欢加了红米同其他谷类嘅饭,煮得透又有咬口!感觉健康啲霜
前菜:腌鲜菇,油醋酱汁开胃,菇仔弹牙!好味
薯仔沙律:锡纸兜仔,肥髀食咗
温泉蛋:肥髀食咗
霜降牛吉列肉:牛肉脂肪分布均匀,煎到面刚熟,油脂出少许油,肉唔韧,肉味浓!外面少许脆口!好味
苹果乳酸梳打($32)乳酸味清爽开胃,苹果味唔浓!比乳酸味抢咗!唔太甜!几好!
食物唔便宜,味道好味!店员斯文有礼,会睇住每款食物食完先上另一款,所以虽然枱面细都唔会被迫赶住食嘅感觉!问店员介绍都好有礼介绍!好舒服嘅一餐
厕所靓又干净