2021-03-03
为了一试呢间长期人气高企嘅cafe,上个月同朋友特登约早啲到餐厅以避开lunch嘅人潮,我地11:30到达时已经满座,刚好有坐室外高枱嘅食客离坐,我地先幸运地唔需要排队,仲要有得坐个靓靓打卡位!系我地之后几乎都要排长龙等位了,所以唔想等位嘅最好早点来啦!呢度嘅食物系以自选组合形式嚟叫,啱晒唔同个人口味,由于所有配料都太吸引嘅关系,我贪心地点了4 toppings ($138),再配上sourdough + lemon cream cheese,特别一提$138 set 除了多左topping,亦附加沙律同免toppings嘅另外加费,所以其实可以话系更抵食。至于4款toppings如何组合系2块面包上似乎就餐厅会帮你决定,佢帮我组合了avocado + scrambled egg一边,smoked salmon + crab meat另一边。虽然我第一刻对呢个配撘有点惊讶,感觉调转成avocado + crab meat 同 scrambled egg + smoked salmon会更加夹,但无可否认食材够靓十分好味。Avocado嘅熟度啱啱好,香味十足。Scrambled egg用
Avocado嘅熟度啱啱好,香味十足。Scrambled egg用了奶炒,食落非常香滑。Smoked salmon唔会过咸食到鲜味,Crab meat嘅鲜味亦唔输比smoked salmon,食到粒粒蟹肉。加上每样食材份量十足,平日都算唔细食嘅我都系勉强先食得晒,所以绝对系物超所值!