2021-10-27 93 浏览
专注做好一件事!去日本最钟意捐窿捐罅揾拉面,唔同嘅拉面都会各有不同,猪骨汤底、鱼介汤底、鸡汤汤底;粗面、幼面;拉面、沾面;叉烧、豚角,每一家店都会有惊喜。是日约咗拉面控,拣咗来自日本、以辣麻味噌拉面作招徕嘅 #鬼金棒 ,汤底分五种辣度和麻度,可以按自己嘅「抗辣力」而选择,唔辣人士都可以拣走辣留麻,同样试到佢哋嘅特色!◽️ 芫荽辣麻味噌拉面 $110本人唔荽但朋友荽,一见到这款拉面就立即叫。满满的芫荽铺面,一到上台就闻到个荽味, #芫荽控 值得一试!拉面同样爽弹,汤头浓稠,尝到猪骨味,同时混和芫荽香味,味道丰富。◽️辣麻味噌沾面 追加味玉 $115喜爱吃沾面嘅本人当然拣沾面,汤式好浓郁,粗面口感弹牙,沾面一放一夹好挂汤,食到阵阵嘅辣味、麻味,嗜辣人士可以拣中辣再挑战!叉烧大大嚿但煮至软腍,好有肉香;追加嘅味玉有满满蛋香,加埋流心效果,好满足!现场挂有和风布置,加上带节日气氛的背景声,有暂时飞到日本的感觉!

◽️ 芫荽辣麻味噌拉面 $110

辣麻味噌沾面 追加味玉

◽️辣麻味噌沾面 追加味玉 $115

叉烧大大嚿但煮至软腍,好有肉香;

追加嘅味玉有满满蛋香,加埋流心效果,好满足!

辣麻味噌沾面 追加味玉