2018-10-03 214 浏览
国庆三日假就系食<3>系Yoho行到攰攰地,想揾个地方坐下同食tea,谂起前排收到银行送嘅$50现金券,就去饮埋咖啡chill下平时好少饮咖啡,未识欣赏咖啡嘅香味同余韵。有人话年纪大d,就会慢慢识欣赏同爱上,可能我仲未到果个时候啦,哈哈~最后点左焦糖咖啡,听人讲偏甜应该易入囗d另加酥皮肉卷一份酥皮肉卷个样好吸引,入面嘅肉馅似鸡肉肠,味道唔错~酥皮松化,连埋肉馅一齐食,会外松内软配咖啡食ok,都系$2x,可以一试焦糖咖啡,偷望到职员系最后加焦糖系面层,睇落好似得好少糖咁,本身都惊唔够味。但搞完之后,估唔到成杯咖啡焦糖味好浓!唔洗落糖已经够甜,如果平时食开淡味嘅人应该会觉得太甜不过我就系钟意佢够甜,可以遮左咖啡嘅苦味~成杯都好香浓顺滑,感觉似饮朱古力咁只系要左细杯已经够,饮得多甜野,会觉得腻满足嘅tea time,唯一系要等位麻麻,本身Yoho店坐位都唔多,加上星期六,要等左20分钟先有位坐
国庆三日假就系食<3>

最后点左焦糖咖啡,听人讲偏甜应该易入囗d
另加酥皮肉卷一份
酥皮肉卷

配咖啡食ok,都系$2x,可以一试
焦糖咖啡

只系要左细杯已经够,饮得多甜野,会觉得腻
2018-09-29
下午茶