2023-08-16
之前去过呢间店嘅太和店,觉得嘢食唔错,cocktail又好饮🍹~原来元朗都有分店,咁就约埋元朗友嚟食啦🍽~我哋点咗好多串烧,呢啲系我哋都觉得特别正嘅🔥~叫亲串烧都一定有牛舌👅,牛舌心就比较软熟好食~烧完好丰富油脂,加咗少少盐同辣粉好惹味🌶~我上次都有叫呢个烧原只鱿鱼串烧🦑,不过今次好似细条啲~啲须烤到好香,鱿鱼身就好juicy💦~呢个盐烧白鳝串都系再encore嘅,因为我好钟意食鳝😍😍!佢嘅皮真系好香脆,再加埋鱼油香,只系落少少盐已经好好食🧂~而我嘅必点就系盐烧鸡皮🐔~烤到脆卜卜,无晒油好似薯片咁就最好食~呢个三文鱼鳍烧得好脆🐟,而且鱼鳍位置嘅肉特别嫩滑~朋友仔钟意食鳗鱼,所以叫咗两串蒲烧鳗鱼串✌~鳗鱼肉够大块,加埋烧汁同埋山椒粉,好香好味😋!嘢饮方面,我朋友点咗个桃汁酒🍑~而我上次点过Tequila Sunrise🌅,今次都系继续拣tequila嘅cocktail🍸~佢除咗Margarita,仲有呢杯Blue Margarita~饮落同普通Margarita差不多,但颜色劲靓💙,劲啱打卡~呢间店仲有户外位置,寻晚嚟食就有客人带埋超大poodle嚟🐩~所以,呢间店都几啱有宠物嘅人嚟饮返
原来元朗都有分店,咁就约埋元朗友嚟食啦🍽~
我哋点咗好多串烧,呢啲系我哋都觉得特别正嘅🔥~
叫亲串烧都一定有牛舌👅,牛舌心就比较软熟好食~
烧完好丰富油脂,加咗少少盐同辣粉好惹味🌶~
我上次都有叫呢个烧原只鱿鱼串烧🦑,不过今次好似细条啲~
啲须烤到好香,鱿鱼身就好juicy💦~
呢个盐烧白鳝串都系再encore嘅,因为我好钟意食鳝😍😍!
佢嘅皮真系好香脆,再加埋鱼油香,只系落少少盐已经好好食🧂~
而我嘅必点就系盐烧鸡皮🐔~
烤到脆卜卜,无晒油好似薯片咁就最好食~
呢个三文鱼鳍烧得好脆🐟,而且鱼鳍位置嘅肉特别嫩滑~
朋友仔钟意食鳗鱼,所以叫咗两串蒲烧鳗鱼串✌~
鳗鱼肉够大块,加埋烧汁同埋山椒粉,好香好味😋!
嘢饮方面,我朋友点咗个桃汁酒🍑~
所以,呢间店都几啱有宠物嘅人嚟饮返几杯🍻~