2023-05-22 353 浏览
贵为竹园人,当然食过竹园餐厅。听讲呢间餐厅年纪大过我,开咗有40几年,可以讲话自从有竹园邨就有佢。放假我都会瞓都自然醒,最近天气比较热,都会早醒咗,所以只会瞓到11、12点左右,brunch呶!都会典吓典吓咁去楼下竹园餐厅食,因为都过咗早餐时间,所以最钟意食佢既常餐,有时会叫假日特餐。入到去好有亲切感,同啲叔叔姐姐都熟了,招呼会特别好,佢地通常会俾杯茶啲客,但佢哋知我会多要一杯热水,有时我唔使讲佢地都会自动波俾我😄今次就食佢既常餐,雪菜肉丝猪扒米,加杯冻柠茶走甜,茶ok香浓,柠檬🍋最近品质唔错,汁多味香,前阵子就差啲,柠檬有烂味,搞到杯茶失色晒。好钟意食佢嘅猪扒,系我钟意既有骨猪扒,特别好食,尤其系骨附近嘅肉,正正子!个厨仲用刀𠝹几嘢,保正熟透😏雪菜应该系调过味,唔系得个咸字,一啲都唔求其,份量又多,肉丝又软,一啲都唔柴。配埋佢既辣椒油,食完个餐好满足😌辣椒油可以香啲辣啲就更好,呢个佢地仲有好大既进步空间🤔

!个厨仲用刀𠝹几嘢,保正熟透😏

辣椒油可以香啲辣啲就更好,呢个佢地仲有好大既进步空间🤔

常餐
2023-04-15