2024-01-03
走进这家店,气氛立刻拉我进入一个美味的世界。首先,个柠檬树康普茶整得好清新,柠檬的香气真系扑鼻而来,慢慢一啖,透心凉,正!跟住嚟嘅亚麻籽繁缕花挞,啖啖酥脆,真系令人回味无穷。而炸蕃薯皮,真系创意无限,个皮脆得嚟又带点自然嘅甜,同百里香搭埋,爽!紫苏天妇罗又系另一亮点,清新嘅草本味道伴随著脆口感觉,一流!食孜然甜粟米个阵,我直头觉得好惊喜,本地粟米嘅甜美再加上孜然嘅微辣,超正!别提啲面包同Pil Pil 酱,喺味蕾中迸发出嘅香味,我可以食成日😍。多宝鱼同西洋菜蓉味道清新,而龙虾嘅香浓更系令我无法忘怀,高级得嚟又唔系好过火。青豆蚌杏仁奶组合得好完美,清新又唔失海鲜嘅独特风味。红菜头并盘不单色香味俱佳,更加插上一把艺术嘅羽翼。来到甜品,蜜瓜雪葩同番茄龙眼金盏花真系画龙点睛,清新得黎又惊喜连连,完美调剂重口味嘅晚餐。今次食完真系觉得唔愧系巴黎嚟嘅主厨,将食物艺术化,令人尝尽眼前这份「平民化嘅华丽」。👍🌟👏