2024-01-10 1152 浏览
踩入西贡,总少不了尝点地道嘢食。今次我就踩到一间餐厅,唔洋气但系味道实在得嚟亲民,一试难忘!首先,一个靓靓南瓜汤海鲜配烧香嘅面包,汤身滑溜得嚟,海鲜每一啖都新鲜弹牙,啖啖喺口里面炮开嘅鲜味,咁叫我点舍得放下汤匙啊🍲?跟住嚟嘅明太子蟹肉意大利粉,重点喺𠮶份「斤斤计较」嘅蟹肉与明太子嘅完美拍挡。面条一粒粒拌匀,系微微辣中带蟹肉嘅细腻,唔系讲笑,真系食到心情大晴啊!😋最后,啱啱好节奏嘅桔仔肉布朗尼系我个人结尾篇嘅最佳选择。松软嘅布朗尼撞正带点清新微酸嘅桔仔肉,迷人香甜原来可以喺甜点上得到咁完满嘅体现🍰。每一次嚟到都有不同惊喜,绝对系一个实而不华,掂过瘾嘅好去处!下次再黎,我仲要挑战埋其他推介,简直期待爆灯!🤤