2006-08-27
星期六晚7:00pm到(佢哋收8:00pm),冇客(我哋入咗去之后先至多一个客嚟),可以俾我哋舒舒服服叹番餐。都知道佢出名咖啡和cake,不过想食正餐,就要了2个set(@$33,包一杯$14嘅咖啡,如果要$16嘅咖啡就要加多$2):分别是茄汁司华力肠天使面和咖喱免治牛肉长通粉。我哋见有好多咖啡选择,就揾老板娘介绍,我哋钟意strong嘅咖啡,佢都几老实,话机磨咖啡($14)已经几strong,另外一杯就试了哥伦比亚咖啡($16)。天使面和通粉嘅质地都整得唔错,不过味道相当浓,相信是加了很多味精,因为我哋事后都喉干颈渴。咖啡就相当香滑顺喉,不过对我自己来说还是想再strong一些。后加一件英式蜜糖姜蛋糕($18),老婆好钟意,蛋糕中食到啲啲姜蓉,姜味够之余,同不太甜的蜜糖味颇夹。在这小店叹coffee和cake相当写意,是值得笑脸的,不过考虑到味精劲重的天使面和通粉,呢餐唯有俾ok。