2020-10-30
尤记得读书时期,次次朋友饭聚完,硬系会觉得意犹未尽去食糖水,亦硬系有几个永远好忙既join糖水friend。从何时开始,食完饭既活动变左「饮番杯」,一杯酒落肚,饮落喉咙甜甜地,火辣辣,就好似将番工既辛苦同委屈蒸发哂咁。我本身唔多饮酒,亦唔太识品酒,系一个极偶尔既social drinker,同同事拣酒吧既唯一要求就系要黄店。今次拣既就系贴左好多文宣既- Here is a Pub.呢间系好正经既pub, 唔会有好大声嘈到耳仔痛既音乐,唔会有人忘我跳舞,有好大个电视screen播下球赛,气氛几好咁~Overall 环境都干净,d櫈几好坐,灯光唔会话好暗,几岩朋友围埋倾下计咁。讲番d饮品,我见佢menu都好多选择,啤酒 cocktail 等等分哂类好多页,实拣到岩你心水。同事第一次介绍我饮酒精浓度低既「sex on the beach」,我觉得甜甜地几易入口,酒味唔会太重,几好饮!第二次再去帮衬我就饮左Daiquiri (strawberry)~好似沙冰咁好好饮~其他几杯同事帮衬既都系唔同既酒,有margarita, gin fizz, bloody mary等等,仲有一杯特调饮品,系ba
讲番d饮品,我见佢menu都好多选择,啤酒 cocktail 等等分哂类好多页,实拣到岩你心水。同事第一次介绍我饮酒精浓度低既「sex on the beach」,我觉得甜甜地几易入口,酒味唔会太重,几好饮!第二次再去帮衬我就饮左Daiquiri (strawberry)~好似沙冰咁好好饮~其他几杯同事帮衬既都系唔同既酒,有margarita, gin fizz, bloody mary等等,仲有一杯特调饮品,系bartender 特调既荔枝酒😂价钱都好合理,happy hour起计一杯价钱6x起跳,算好平民!
额外推荐唔记得影相既炸鱼薯条$128,劲大份!薯条好厚热辣辣,炸鱼好脆又唔会太咸~
大家下次去饮番杯真心可以考虑呢间野,见到d文宣饮野都饮得欢畅D!