餐厅: 熊拉麵 (蘇杭街)
资讯:

⭐️ 呢餐系:「选择困难症恶梦」嘅一餐惩罚节第一弹!熊拉面有两间分店,今日就去咗上环𠮶间!去到已经排晒长龙😯 等咗20-30分钟之后就入得!🥳 menu有好多选择,除咗汤底都有几款,叉烧都有得拣要普通,火炙或者角切😍 面底就有得拣1.25mm同1.5mm😂 根本就系有选择困难症嘅我嘅恶梦😂🍜鱼介熊拉面 $89汤底好浓郁,好香鱼介位😍 面底就略为普通咗啲。眼望就觉得两款面都好似冇咩分别🤔 叉烧都烧得好正!火炙系3款入面最香,但又唔会太油!👍🏻 值得赞嘅系溏心蛋腌得唔错,入味得黎仲食到渗蛋香🤤一切开个蛋黄已经不停流汁, 我个人钟意再熟少少。环境质素:🌕🌕🌕🌑🌑食物质素:🌕🌕🌖🌑🌑CP值:🌕🌕🌘🌑🌑回头指数:🌕🌕🌕🌑🌑其实拉面黎讲唔算超级好味,但系喺香港都算中上水平。系一啲虽然样样野都好似唔错,但系第二日再会唔系太记得味道嘅餐厅😅 面份量都算够,但系成$90一碗面得一块叉烧就唔算太抵食。
⭐️ 呢餐系:「选择困难症恶梦」嘅一餐

🍜鱼介熊拉面 $89