2023-12-19
位于apm旁边既亚太中心云集大量特色餐厅,今晚收工同同事揾到间靓靓西餐厅,餐厅以欧陆式装修风格为主,而且更有户外位置,感觉好chill✨蜂蜜坚果烤金文毕芝士配多士 $178芝士控留意💛坊间餐厅甚少提供烤金文毕芝士作小食,原个圆形既芝士上碟,烤过后既芝士软得软身,切开令芝士如熔岩般缓缓流出,口感软滑而且味道浓郁,上面放上烤焗过既蜂蜜坚果,甜甜地令芝士味道更添层次煎三文鱼柳阔条面配蕃茄忌廉汁 $178三文鱼煎得外皮香脆,鱼身仍保持嫩滑,蕃茄忌廉酱汁味道平衡,唔会太酸又唔会太稠身🍅而且阔条面软硬适中,条条挂汁非常creamy德国猪手配紫椰菜 $268超巨份量既猪手🐷整把刀插左系猪手中间好有气势😂外皮烤得非常香脆,切起上黎脆卜卜,脂肪唔算过多,食落都唔会觉得太油腻,肉质软嫩多汁,啖啖肉🐷紫椰菜咸咸酸酸,配埋猪手一齐食更加开胃,而且配菜更有炸粗薯条,薯条上面洒上味粉,非常惹味Lychee Bloom $78渐层靓靓既荔枝特饮,颜色非常赏心悦目,而且甜度适中,入口清爽Hazelnut Latte $48淡淡榛子香同咖啡香气融为一体,感觉唔会太甜腻评语环境优美写意,同朋友放松吹水岩哂食物卖相吸引,够
蜂蜜坚果烤金文毕芝士配多士 $178
煎三文鱼柳阔条面配蕃茄忌廉汁 $178
德国猪手配紫椰菜 $268
Lychee Bloom $78
Hazelnut Latte $48
淡淡榛子香同咖啡香气融为一体,感觉唔会太甜腻
评语
环境优美写意,同朋友放松吹水岩哂
食物卖相吸引,够哂大份
🐵推介🍌🍌🍌🍌🍌(5🍌为满分)
📌The Flame Bar & Restaurant (观塘)
地址:观塘观塘道414号1亚太中心3楼303号舖
#foodie #美食 #外食 #知己相聚 #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodlover #foodinhk #igfoodies #香港 #好去处 #吃货 #吃货人生 #香港美食指南 #相机食先 #香港旅行 #香港餐厅 #香港生活 #foodblogger #foodiegram #hongkong
#观塘 #亚太中心 #金文毕芝士 #德国猪手 #阔条面 #紫椰菜 #latte #bloom