2015-12-16
今日无意中喺sogo超市见到呢间卖芝士挞出哂名嘅舖头。就算系平日,四点钟,超市都布满人,又多食物档位排到密密麻麻。位于超市入面 故然大哂蛇饼!不过喺混乱中见到店前面得几个人排,以为终于可以好快食到啦,点知先发现有个坐牌写住'要跟住箭咀行去另一面嘅排队署排队'' ,而个地方就系楼梯口,行几步就到!( 指示不足,见到好多人都好无助唔知应该边到排)好幸运地见到楼梯得近10个人排,所以本人觉得值得,应该唔会好耐,所以就排咗近20分钟。每个人排队,职员会派一张号码牌,之后每8至10个人会被带回店面买芝士挞。一张号码牌代表可以最多买12只,而且所有只供外卖。所以如果同朋友一齐排队,职员会问您12只够唔够,如果唔够会俾够张您。而被带到店面外,要再排多大约15分钟,最后终于拎到我6只芝士挞。$ 20/只;$110/6只。 半打明显抵啲!食后感:本人隔咗几个钟后 冇放入雪柜,即日食,觉得芝士挞味道真实,唔同其他芝士挞有种假假嘅味道,又唔过浓/甜,味道刚好!外脆内软,流心唔会太稀,啱啱好!最紧要食完都唔觉好漏钟意食芝士嘅朋友会钟意!相比其他市面上嘅芝士挞略胜一筹,但价格略贵。本人对芝士兴趣一般 但都觉得值
食后感:
本人隔咗几个钟后 冇放入雪柜,即日食,觉得芝士挞味道真实,唔同其他芝士挞有种假假嘅味道,又唔过浓/甜,味道刚好!外脆内软,流心唔会太稀,啱啱好!最紧要食完都唔觉好漏钟意食芝士嘅朋友会钟意!相比其他市面上嘅芝士挞略胜一筹,但价格略贵。本人对芝士兴趣一般 但都觉得值得一次!
芝士挞 焗得刚好