2024-09-22
尖沙咀呢度就不嬲多韩国餐厅,成条韩国街好多选择,今次我地黎左呢间Ssal Bori Ssal试下🇰🇷佢地坐位都舒服,墙身贴左d韩文海报,个水吧位都干净企理,坐位唔算多,繁忙时间有机会要等,我自己都等左阵先入得😗纯豆腐海鲜汤($103)韩国餐厅d汤不嬲都唔错,我地叫左呢个海鲜汤,虽然冇泡菜,但都系辣既,辣得几过瘾,材料都好足,豆腐同海鲜都装满晒,佢仲有碗白饭跟,用黎捞饭食一流🫕🍚芝士泡菜炒饭($120)呢个炒饭睇个样已经知好正,系铺满晒芝士既铁板饭,捞匀d芝士拉晒丝咁,好好食,虽然佢冇肉,只系得泡菜同芝士,但已经足够🧀🌶️酱油蒜蓉炸鸡($120)韩式炸鸡又系一样好食既菜式,呢个炸鸡啖啖肉,d酱油炸完干左系皮既表面,几入味🐥海鲜薄饼($149)呢个海鲜簿饼佢地帮我分成几细块上,最紧要趁热食,个辣辣地既酱汁系个精髓,点黎食先正😋呢间韩国餐厅既食物都好正路,最正系个芝士泡菜饭,爆多芝士,其他食物都唔错,整体都算中上水平,难怪都要排队等位😛
纯豆腐海鲜汤($103)
芝士泡菜炒饭($120)
酱油蒜蓉炸鸡($120)
海鲜薄饼($149)