2022-12-23
花样年华名字带有王家卫味道,实际系西班牙风格嘅酒店 food hall 舖头, 位于逸东酒店下层。点咗两个special set menu,每份一个dish 加一杯饮品,免费餐饮可选咖啡、茶、自制水果茶或者汽水。炸鸡扒薯条$68, 分量好大,吉列鸡扒系鸡胸肉, 大大块食落外脆内嫩,完全冇柴皮感觉,有啲日式吉列猪扒feel,薯片份量好多,粗条直切跟一个自家沙律酱,食到停唔到口。跟餐要咗一杯自家杂果茶,可解肥腻感。另外一个大虾意粉$78, 鲜蕃茄酱汁加上少量香草,即炒al dente意粉好惹味,加4只有鲜甜味嘅大虾球,意料惊喜。近期少有性价比高嘅食肆👍🍽 餐厅: 花样年华🏠 地址: 佐敦弥敦道380号逸东酒店Eaton Foodhall LG#foodiehk #hkfoodie #foodie #香港美食 #foodporn #foodphotography #foodblogger #hkfoodpic #hkfoodinstagram #foodlover #foodstagram #美食分享 #食好西 #美食写真 #hkig #hongkong
近期少有性价比高嘅食肆👍
🍽 餐厅: 花样年华