2021-05-18
一直都听讲呢一间打边炉好出名,一直都好想试下,今日终于可以过嚟食番餐。呢间餐厅就系家乐坊对面,一眼就望到,上二楼就到好易揾到。我哋中午去食,客人唔算好多,夜晚就应该旺场啲。上到去好大,环境唔会好迫。装修都好特别,墙身好似九龙皇帝字迹咁,灯泡就好似街市用嚟照鸡蛋果啲灯咁😂仲有个街市鱼档,可以自己出去拣海鲜都得。上网见好多人都大赞花胶鸡锅正,所以今次就试下啦花胶鸡细锅入面都有半只鸡㗎。一上枱已经闻到好香好浓味。职员叫我地可以先饮汤,饮完再加猪骨汤底打边炉!睇下个汤底真系好足料又浓郁㗎,奶白色汤底,入口仲有胶质,我地数过有5只大花胶,都算厚肉!另外有好多火锅配料,我地随意点左几样。鸭血我每次打边炉都必食!打边炉嘅鸭血又滑又好食,呢度嘅鸭血都算厚切,唔会有腥味。姜汁皮蛋爆汁贡丸第一次食,好特别,咬入口真系爆汁!我唔小心烫到口,所以真系要小心食。一咬汁就咇哂出嚟。入面好浓姜蓉,仲有小小粒粒嘅皮蛋,呢个搭配都几有趣。响铃卷原来一份都好多,响铃卷真系打边炉必备,吸收哂浓汤汁西洋菜打边炉点可无菜呢。。稻庭乌冬食到最后加个乌冬一齐食,真系好好食,饱哂!唔好以为好少野食,其实真系食唔晒,一开始饮汤食鸡食花
呢间餐厅就系家乐坊对面,一眼就望到,上二楼就到好易揾到。
仲有个街市鱼档,可以自己出去拣海鲜都得。
另外有好多火锅配料,我地随意点左几样。
鸭血
姜汁皮蛋爆汁贡丸
响铃卷
原来一份都好多,响铃卷真系打边炉必备,吸收哂浓汤汁
西洋菜
打边炉点可无菜呢。。
稻庭乌冬
食到最后加个乌冬一齐食,真系好好食,饱哂!
唔好以为好少野食,其实真系食唔晒,一开始饮汤食鸡食花胶真系已经饱左一半 。值得一赞系呢度环境坐得舒服,冷气好足,好爽😂员工都好友善。