2024-11-27
同朋友聚会梗系要去食火锅啦,今日我哋嚟到观塘嘅米走鸡火锅店,食完之后对佢嘅火锅念念不忘 😇😇😇。📋📋📋 餐牌上面有好多选择,海鲜,蔬菜,肉类都系食火锅必食嘅食材。汤底都好多选择,最后我哋都系拣咗滋补养颜嘅杞子花胶胶原锅🥘🥘🥘。汤底饮落好顺滑,味道好鲜香,杞子提升咗汤嘅甘甜味,好饮👍👍👍我哋叫咗佢哋嘅牛柏叶,将牛柏叶涮到收缩之后就可以食,牛柏叶吸收咗杞子花胶胶嘅汤汁之后,口感好爽脆,完美融合咗汤汁嘅精华,十分入味。之后嚟碟娃娃菜🥬🥬🥬解腻,娃娃菜口感幼嫩润滑,味道甘甜,食落感觉好新鲜,仲增添咗成个汤底嘅味道,蔬菜系列合格💯。我哋仲试咗佢哋嘅云吞🥟🥟🥟,云吞皮薄肉厚,碎馅新鲜扎实,煮熟之后唔单止肉质鲜甜,云吞皮都好滑嫩,非常回味😋😋😋清清哋而不失美味嘅一餐 😇😇
清清哋而不失美味嘅一餐 😇😇