放假约咗住港岛既朋友去西环🤟🏻有咗地铁之后方便劲多😘香港大学站一出就超多美食😋天气热辣辣,首先要买返杯透心凉既茶饮🥤 🥤呢间乜柠✨除咗有近期大热既手打柠檬茶,仲有纯茶、奶盖、梳打、益力多系列,款款都好吸引💋 店员推介可以试试最近新出🔹砖影留香,全港首创古法烧茶🔥制出鲜奶茶配以自家制茶冻,奶茶控既我即刻买黎试试🌱奶茶茶香细腻,饮落顺滑饱满,完全无苦涩或嚡口感觉✅自家制茶冻份量十足,食落滑溜有阵阵茶香,Q弹又清爽👏🏻🔹爆打油柑汁柠檬茶手打柠檬茶就饮得多,唔知加入油柑汁系咩味道呢💁🏻‍♀️现现场可以见到店员会即场爆打柠檬,再加入油柑汁,新鲜制造饮落特别FRESH ‼️味道香甜回甘,清爽得黎无酸涩味,解腻又清爽❤️ 🔹苦瓜手打柠檬茶另外我再叫咗杯苦瓜手打柠檬茶,底部有超多苦瓜肉😻清热解毒一流,满满透心凉🥳乜柠✨📍西环西营盘皇后大道西425号G地下1-3号舖

🔹爆打油柑汁柠檬茶

🔹苦瓜手打柠檬茶