2024-07-10 330 浏览
Negroni $78独特嘅Cocktail,甜甜嘅果味配上浓烈嘅RAM酒,炎炎夏日刚降温。Earl Grey Tea $38朋友体质唔太好,想饮杯热饮,茶包是用英国品牌的,绝不马虎。Crispy Malabar Prawn $128一碟又五只大虾,每只都肉质弹牙,食得出系新鲜虾,浓浓印度嘅香料味道,外面系用肉碎包住外层再拎去炸香,入口外脆卜卜,加埋少少青柠酱同埋沙律酱,味道层次更加丰富,又唔会太油腻。Saag Paneer $98呢个印度版串烧,材料有自制芝士块和青椒、甜椒,配上各种传统印度香料,再放上炭火烧,蔬果同芝士吸收晒印度香料同埋炭火烧嘅香味,两者配合得啱啱好,无肉不欢嘅我,感觉有少少食紧肉串烧咁。Butter Chicken $120用咗印度牛油作酱汁的基底,入口鸡肉块索尽醇郁的奶油香气,鸡肉亦好滑溜唔会干争争,呢款咖哩唔会太辣啱晒唔食辣嘅我,配埋蒜蓉牛油饼一齐食,更加惹味。Paneer Tikka $115Paneer系印度芝士,同我哋一般食开嘅,佢嘅质地比较似硬豆腐,入口唔会好咸,配埋磨碎咗嘅菠菜蓉一齐攞嚟煮咖喱食,味道十分特别,呢度菜蔬菜纤维成份十分之高,啱晒健康一族
Negroni $78

Earl Grey Tea $38

朋友体质唔太好,想饮杯热饮,茶包是用英国品牌的,绝不马虎。

Crispy Malabar Prawn $128

Saag Paneer $98

Butter Chicken $120

Paneer Tikka $115

Paneer系印度芝士,同我哋一般食开嘅,佢嘅质地比较似硬豆腐,入口唔会好咸,配埋磨碎咗嘅菠菜蓉一齐攞嚟煮咖喱食,味道十分特别,呢度菜蔬菜纤维成份十分之高,啱晒健康一族。