2024-05-24
行到攰攰地就黎左位于尖沙咀既Ralph’s coffee 饮咖啡,店入面系英伦风装修,又有熊啤啤比人打卡,但可惜得企位,如果有得坐系度同朋友倾计会好好多😂 今次系第一次黎,唔系太熟悉menu,店员都好有礼貌同耐性咁介绍佢地既coffee menu,仲推介左啲蛋糕仔比我地,可以配搭埋咖啡一齐享用❤️今次就试咗佢嘅新品-梳打咖啡☕️饮得出有少少西柚同橙嘅果味,感觉好清新,甜品就叫咗开心果挞👍开心果挞口感creamy ,食到啲果仁碎系面,口感丰富😆朋友唔太钟意饮咖啡,店员就推荐左抹茶Latte比佢,用既系宇治抹茶,口感香淳浓厚👍加上signature嘅小熊拉花,超级超级可爱,完全唔舍得饮😆朋友叫左个巧克力蛋糕🍰依个有惊喜,本身以为普通野,但系佢既巧克力蛋糕一啲都唔死甜,而且蛋糕好松软,依个真心推荐😋😋