2024-02-02
😎食完lunch之后仲未饱,就去咗茶茶Go,打算买两杯茶品同埋小食。🤩🤩冇谂过茶品店都有这么多小食选择,cheese cake, tiramisu ,苏丹皇榴梿盒子, 杨枝甘露盒子……,茶品选择当然唔少👍🏼👍🏼最后我叫了最近热卖嘅紫菜肉松小贝、冻春满金旺凤梨、冻若叶百香玉子。⭐️⭐️紫菜肉松小贝一盒四个,外层铺满厚厚嘅肉松紫菜,入面口感类似软绵绵的戚风蛋糕,非常好味😋⭐️⭐️春满金旺凤梨🍍,系用新鲜水果制作的生果茶,原来系用了从台湾直送的17号金钻凤梨,再加上用原叶冲泡的台茶18号红玉红茶,真系非常之讲究,饮到最后真系有几片新鲜凤梨,真系有得饮有得食👍🏻👍🏻⭐️⭐️ 若叶百香玉子,充满百香果的香味,配合清香嘅绿茶,再加上清爽的玉子,配搭得非常之好👍🏻👍🏻