2021-05-20
今次小编同朋友仔去咗梅窝行山,行完梗系去叹返个tea奖励自己啦😆平时想high tea但又略嫌太贵?呢个平民版下午茶就满足到你地打卡嘅欲望📸留意返tea set由14:30开始供应,但餐厅16:00就闩门,建议大家早啲去排队🏃🏻♀️❣️港女三层架下午茶 ($138)呢个tea set足足有三人份量,大家记得揾齐friend去,如果好似小编咁两个人去食就会太饱🤰🏻味道方面就正正常常😄如果大家经过梅窝又想打卡嘅话可以一试😇第1层:特色甜品🍮总共有6杯,有蛋花大菜糕、芒果布甸、花奶杂果同黑加仑子啫喱,全部都好有童年嘅味道👶🏻当中小编就觉得芒果布甸最好食,几香滑😛第2层:炸虾饼 / 春卷 / 咖喱角 / 薯条🍤🍟啲炸物堆到成座山咁,见到就觉得热气🥵食落就系中学小卖部嘅感觉,热辣辣嘅香口嘢真系抗拒唔到🤪第3层:皇牌公司三文治🥪好足料😲有火腿、扎肉、芝士、蕃茄、生菜、煎蛋,食落口感好丰富,而且烘底真系加唔少分🤓🍹冻柠水 / 茶 跟餐仲配3杯饮品,柠茶嘅茶底都几浓😌🌟6.5/10
❣️港女三层架下午茶 ($138)
第1层:特色甜品🍮
第2层:炸虾饼 / 春卷 / 咖喱角 / 薯条🍤🍟