2005-03-23
损友自远方来,不亦乐乎?本人也是在呢区返工之后第1次与以前第二度识落的网友午间饭聚兼吹下水,今次行远少少,在合和中心对正有请帖街之称既利东街相会,为了确保过程顺利,特意订个靓位。开尽Turbo 脚,都系要迟到五分钟,来到后,个格局唔系咁似茶餐厅,但午餐要做争取生意额,冇计。的位都几窄,夜晚应该会好少少,坐落之后,还等了十分钟,他们陆续到达,出面都有公司客及学生歌外面排队,然后怀有身孕的侍应有少少不耐烦说:「迟多五分钟要放番俾佢地,我地不嬲都冇订位。」大家都系要揾食,算。唔计Chef's Recommendation,共有六个餐,自己叫了煎龙利柳饭,初头的汁以为系洋汁,食落去至知系肉酱意粉汁,还有香草碎,有少少香味,令到本来冇乜胃口,也顿时觉得快乐了许多。鱼煎得虽不香,冇乜油留下来兼不会好松散,唔错唔错。汤我只会只饮红色(罗宋汤),不会饮白色(忌廉xx汤),点解?HeHe......,汤只系有甜味兼冇乜渣,冻饮杯似足今朝哥杯。至于的损友,也叫了黄咖喱饭、烧鸡沙律及蚬肉扁意粉。咖喱饭都几辣,但自己食得辣,当然不觉得什么一回事;沙律既鸡个样似街巿鸡脾起肉既,意粉里面有冬菇做伴料,East M
至于的损友,也叫了黄咖喱饭、烧鸡沙律及蚬肉扁意粉。咖喱饭都几辣,但自己食得辣,当然不觉得什么一回事;沙律既鸡个样似街巿鸡脾起肉既,意粉里面有冬菇做伴料,East Meet West,有新意。
今次有人生日,贵左少少,正常系$42 。