2018-09-02 86 浏览
一直都好想黎呢间餐厅食佢嘅茶set,奈何佢平日都收得几早,所以咁啱呢个星期日去开长沙湾就提议去挑战下佢。又好好彩三点几去到竟然冇人排队,但里面都坐满晒人🤙🏻佢嘅设计真系好文青feel,所以未嗌嘢食已经俾佢嘅装修吸引系咁影相😂一场嚟到,梗系要试吓佢嘅茶食套餐啦,佢有四款配菜拣,由于想试晒所有配菜,所以就决定同男朋友一人食一份茶食套餐我𠮶set就有豆腐同埋煎茶鸡翼,男朋友个餐就有香茅姜茶鱼块同埋乌龙茶杂菇啲配搭系搞笑又新颖嘅,当中我最钟意食嘅系乌龙茶杂菇同埋个茉莉花豆腐,豆腐比出面食嘅豆腐黎得更有豆味,加埋茶味嘅配合渗出淡淡的清香真系好有惊喜!今次系我第一次食咸味嘅茶之配搭,平时茶制品通常都系配甜品,所以今次真系好surprise,完全系比我期望嘅更出色相反佢嘅茶渍面同茶渍饭就冇我想像咁夹,可能因为茶嘅香味比较淡,晤似得咖喱𠮶啲咁易入味,所以个人觉得唔算太match。另外仲叫左杯碟豆花特饮,卖相真系打得又睇得,味道唔错㗎见到佢最近又换咗新Menu,等我有时间再拉朋友仔去试吓先

茶渍饭套餐
茶渍面套餐

蝶豆花特饮

另外仲叫左杯碟豆花特饮,卖相真系打得又睇得,味道唔错㗎

见到佢最近又换咗新Menu,等我有时间再拉朋友仔去试吓先
2018-07-01
茶渍面套餐