2024-01-19
荃湾广场有一间好高级好靓,装修嘅三希楼茶楼,呢一日就同屋企人一齐嚟到食点心。屋企人都系第一次嚟到呢一间茶楼到食嘢,大家都觉得个环境好舒适好有风味。今次我哋就一共叫咗几款点心:☑️烧卖皇烧鹅皇大大粒,馅料好足皮又够薄,一啖一粒超满足。☑️水晶鲜虾饺今日我嚟到一间名气响当当嘅茶楼,试佢哋嘅招牌点心—水晶鲜虾饺😋。一上桌,就见到啲虾饺晶莹剔透🌟,好似珍珠一样闪闪发光,令人食指大动👍。轻轻一撩,虾饺嘅皮薄得黎又得弹性,有种软绵绵嘅触感,真系令人期待。一入口,鲜虾嘅味道即刻爆发,鲜甜嘅海洋气息伴随著略带弹牙嘅口感,简直美味得令人心醉💓。啲虾仁又大块又饱满,每一啖都充满了虾嘅鲜美🦐,而且每粒虾饺里面嘅虾仁都好新鲜,毫无腥味。特别值得一赞嘅系𠮶皮薄馅多嘅设计,足以见到师傅嘅匠心独运👨🍳。再加上特制嘅酱料点缀,既提升咗鲜味,又唔会盖过虾饺本身嘅滋味🍤。食晒半笼虾饺之后,我已经完全明白点解呢间茶楼咁受欢迎啦。唔单止虾饺,佢哋嘅服务同环境都非常优质🥢,无论系同朋友聚会定系周末嘅家庭早午餐,呢度都绝对系个完美嘅选择🌈。下次再嚟,一定要再叹多几份,真系令人回味无穷啊❤️!☑️香煎萝卜糕萝卜糕煎得啱啱好,外脆内软,而
今次我哋就一共叫咗几款点心: ☑️烧卖皇
烧鹅皇大大粒,馅料好足皮又够薄,一啖一粒超满足。 ☑️水晶鲜虾饺
今日我嚟到一间名气响当当嘅茶楼,试佢哋嘅招牌点心—水晶鲜虾饺😋。一上桌,就见到啲虾饺晶莹剔透🌟,好似珍珠一样闪闪发光,令人食指大动👍。轻轻一撩,虾饺嘅皮薄得黎又得弹性,有种软绵绵嘅触感,真系令人期待。一入口,鲜虾嘅味道即刻爆发,鲜甜嘅海洋气息伴随著略带弹牙嘅口感,简直美味得令人心醉💓。啲虾仁又大块又饱满,每一啖都充满了虾嘅鲜美🦐,而且每粒虾饺里面嘅虾仁都好新鲜,毫无腥味。特别值得一赞嘅系𠮶皮薄馅多嘅设计,足以见到师傅嘅匠心独运👨🍳。再加上特制嘅酱料点缀,既提升咗鲜味,又唔会盖过虾饺本身嘅滋味🍤。食晒半笼虾饺之后,我已经完全明白点解呢间茶楼咁受欢迎啦。唔单止虾饺,佢哋嘅服务同环境都非常优质🥢,无论系同朋友聚会定系周末嘅家庭早午餐,呢度都绝对系个完美嘅选择🌈。下次再嚟,一定要再叹多几份,真系令人回味无穷啊❤️! ☑️香煎萝卜糕
萝卜糕煎得啱啱好,外脆内软,而且萝卜食落好清甜。 ☑️极品溜沙饱
流沙包嘅馅料好,咬落去淡淡热辣辣嘅馅料连埋个包一齐食好正。
整体嚟讲,我同屋企人都觉得呢一间嘅茶楼,无论系环境定系食物都非常之出色。